Palvelut

Asbesti ja haitta-ainekartoitus

Asbesti ja haitta-ainekartoituksella selvitetään terveydelle haitallisten aineiden, kuten asbestin, kreosootin, lyijyn sekä PCB:n mahdollisen olemassaolon, määrän ja sijainnin rakennuksessa. Asbestin käyttö oli Suomessa sallittua vuoteen 1994 saakka, ja asbestilain muututtua vuoden 2016 alusta kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin taloihin on tehtävä kartoitus asbestin varalta ennen mahdollisia remontteja ja purkutöitä. Laki koskee niin omakotitaloja kuin taloyhtiöitäkin. Asbestin purkutyö ja jätteen käsittely ovat luvanvaraisia ja niihin tarvitaan aina viranomaiselta lupa ja asianmukainen koulutus. Kauttamme sertifioidut asbesti ja haitta-ainekartoitukset.

Kilpailutus

Laadukkaalla ja asiantuntevalla kilpailutuksella säästätte usein vaivaa ja rahaa. Laadimme tarkat tarjouspyynnöt niin uudis- kuin korjausrakentamisen eri työvaiheista tai kokonaisurakoista ja kilpailutamme urakat luotetuilla toimijoilla. Kilpailutukseen liittyy usein myös työselostuksien ja urakka-asiakirjojen, kuten urakkasopimuksien laadinta, jotka voimme myös laatia puolestasi.

Kuntotarkastukset ja -tutkimukset

Kuntotarkastus on pääosin rakenteita rikkomattomin menetelmin tehtävä tarkastus, jossa käytetään apuna pintakosteusmittauksia sekä kokemusperäistä tietoa. Kuntotarkastuksen tavoitteena on tuottaa tietoa osapuolille rakennuksen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, käyttöturvallisuus- ja terveysriskeistä sekä toimenpide-ehdotuksista. Kuntotarkastus tehdään yleensä asuntokaupan yhteydessä tai mikäli halutaan asiantuntijan näkemys asunnon kunnosta ja korjaustarpeista. Kuntotarkastuksen perusteella voidaan myös selvittää kuntotutkimustarpeet. Kuntotarkastuksesta laaditaan aina kirjallinen ja kuvallinen raportti.

 

Pintakosteusmittaus on kuntotarkastuksen kaltainen, mutta laajuudeltaan suppeampi. Siinä keskitytään lähinnä vesipisteellisiin tiloihin, kuten pesuhuoneeseen ja keittiöön. Pintakosteusmittaus tehdään yleensä kerrostalo- tai rivitalohuoneistoihin asuntokaupan yhteydessä. Pintakosteusmittauksesta laaditaan aina kirjallinen ja kuvallinen raportti.

 

Kuntotutkimus on yleisesti jonkun yksittäisen rakenteen, rakenneosan, järjestelmän tai laitteen tarkempi tutkimus, jossa tehdään rakenneavauksia ja rakennekosteusmittauksia. Kuntotutkimuksilla voidaan selvittää myös hajujen aiheuttajia tai home- ja kosteusvaurioiden laajuuksia. Tutkimuksen tavoitteena on saada selville mahdollisen ongelman tai vaurion laajuus ja aiheuttaja sekä ohjata jatkotoimenpiteitä. Kuntotutkimuksista laaditaan myös kirjallinen ja kuvallinen raportti.

Lämpökuvaus

Lämpökameraa voidaan käyttää apuna moneen eri tarkoitukseen ja se on tärkeä apuväline muun muassa kuntotutkimuksissa ja rakennusten laadunvalvonnassa. Sillä voidaan selvittää pintoja rikkomatta lämpövuotoja ja eristevikoja, rakenteiden sekä putkien paikkoja, mahdollisia kosteusvaurioita, lämmityslaitteiden toimintaa sekä ylikuormitettuja sähköjärjestelmien osia.

Lämpökuvauksella paikantamalla toimenpiteet saadaan kohdennettua oikeaan paikkaan pintoja rikkomatta, jolloin saadaan helposti merkittäviä rahallisia ja ajallisia säästöjä aikaan. Kauttamme saat kaikki lämpökuvaukseen liittyvät palvelut asiantuntevasti ja luotettavasti.

Vinkkaa kaverille sosiaalisessa mediassa.Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest